Uke 4

Denne ukens mål var at vingene til vingedronen skulle testmonteres, MVP flyr autonomt, ladeløsning til vingedronen lages og bildebehandling kan beregne posisjon uten GPS. 

Vi startet uken med en flyvning på tirsdagen.Der fikk vi testet autonom flyvning ytterligere. MVP-dronen reagerte men var ikke stabil nok til å gjennomføre en take-off.

Underveis i flyvningen hørte vi en merkelig lyd som skyldtes et løst motorfeste. Dette hadde løsnet på grunn av vibrasjonene i dronen. Mina fikk testet å fly MVP-dronen for første gang.

Underveis i flyvningen hørte vi en merkelig lyd som skyldtes et løst motorfeste. Dette hadde løsnet på grunn av vibrasjonene i dronen.

 

Mekanikk og elektro har jobbet videre med vingedronen. Elektro har laget en ladeløsning og bestemt batteripakken. Mekanikk har fortsatt å designe og tegne de ulike komponentene, parallelt med å 3D-printe deler til vingene.

Kristoffer på arbeidsbordet til mekanikk og elektro.

På torsdag kom bildebehandling fra Kjeller og vi var ute på flystripa igjen. Vi testet ut en annen linse med et bredere synsfelt og tok bilder og lagret GPR-koodinatene. Da fikk de mye nyttig testdata.

Testbilde fra flystripa.

 

Bildebehandling hadde leid en hytte for å sove over som alle dro til etter jobb. Der grillet studentene og veiledere i solen. Etterpå dro vi å spilt minigolf.

På fredag brukte vi dagen til å gå gjennom hva som skjedde på flystripa og avsluttet uken med en presentasjon av hva alle har gjort. Presentasjonsdelen består av at alle fagfelt presenterer hvor langt de har kommer slik at alle får et innblikk.