Uke 2

Denne uken var sprintmålet at MVP dronen skulle lette, fly og lande på stikke med en god observasjon av stabilitet.

Motorer, ESC, flightcontrollere, Rasberry Pi og batteri festet til en eske.

 

I starten av uken festet vi på motorer, flightcontrollere, ESC, Rasberry Pi og batteri til en eske for å kunne simulere bevegelser. Når esken bevegde seg så man at motorene forsøkte å stabilisere dronen.

Når rammen og festene til armene var 3D-printet fikk vi montert dronen sammen. Vi så at den ble mykere enn forventet og laserprintet en plate for å stive opp. Da fikk vi festet over fra esken til MVP dronen.

Denne uken var planen å dra på flystripa 2 ganger for å teste. Teamet fikk fort erfare at ting ikke alltid går etter planen. I starten av uken var det problemer med 3D-printingen. Forskjellig toleranse, plater med for lite feste og deler som knakk er noen av de. Dette førte til at den første flyvningen ble kansellert og det ble lagt et større fokus på overordnet kontroll.

Mia, Lise, Mina. Kavindu, Martim og Emanuela griller i en park.

Denne uken har teamet vært ute å grillet i tillegg til noen turer med is etter jobb. På torsdagen kom resten av teamet fra Kjeller. Kongsberg fikk møtt Mari og jobbet sammen. Da fikk software og bildebehandling diskutert og skissert en arkitektur for systemet.

Fredag kom omsider teamet seg til flystripa og fikset de siste kalibreringene der. Bildebehandlig fikk plassert ut sine objekter og tatt testbilder. Det var noen usikkerheter knyttet til dronen som pilot godtok.

Dronen lettet, flydde og landet uten skade. Teamet fikk en god observasjon av dronens stabilitet og var fornøyd med den første testflyvningen.

Vi er fornøyde med denne uken og at vi nådde sprintmålet!
Gleder oss til en ny uke med utvikling.