Tilbake etter ferie

De siste to ukene har hele teamet hatt sommerferie. Vi har dermed måttet jobbe med dronene i tankene mens vi har ligget i sola istedenfor å få teste ting ordentlig.

Vi fikk en ganske brå start på ferien da vi tok en siste flighttest fredag 13. juli. Vi holdt på med tester av hele systemet da vi på siste test klarte å utløse killswitchen. Dette førte til at dronen falt rett i bakken fra 10 m høyde. Vi tok med vraket av Max tilbake til kontoret og fant ut at skadene var for store til å kunne fly med han igjen. Han har flere avkuttede ledninger, skjelettet er blitt skjevt og kameraet er ødelagt.

Før dette skjebnesvangre øyeblikket gikk testene våre derimot utrolig bra. Prosjektmål 1 er fortsatt i boks, selv om vi fortsatt ikke har fått flydd med to droner i lufta samtidig. De testene vi kjørte nå handlet hovedsakelig om å teste at systemet fortsatt fungerer som vi vil etter at vi har endret litt på de ulike nodene og gjort systemet mer robust. Vi har også fjernet en del av snarveiene vi tok sånn at systemet er bedre (og lettere å kjøre for de som kommer senere år).

 

Vi er likevel en drone i minus, og må en gang for alle løse Jan-Gregers-problemet. Kort fortalt har vi nå funnet ut at et eller annet sted mellom dronenes flight controller og ROS så svikter kommunikasjonen. Nå jobber vi iherdig med å teste om vi kan finne en annen måte å sende mavlink-meldinger til FC-en enn gjennom mavros, da det ser ut som at det kan være mavros som svikter oss.

 

Andre ting vi jobber med er interface til bakkestasjonen. Vi ønsker å kunne ha én terminal oppe der vi samlet kan gi alle beskjeder vi trenger. Dette kan være å be en drone fly ut, å be en drone om å lande, å starte kamera på en drone etc. Vi jobber også med å få sendt bilder fra kamera til bakkestasjonen og å fikse problemene vi har hatt med nettverket på flystripa. Vi har funnet ut at det kan være WiFi-kortet til dronene som er dårlig og holder på med å montere på nye antenner.