Spontan flighttest 6. juli

Etter onsdagens nedtur var vi ivrige etter å få kommet oss på flystripa igjen så fort som mulig. Vi hadde hovedsakelig ett stort problem som måtte løses: at vi ikke fikk nettverkskobling mellom drone og laptop. Martin og Jan Dyre kjørte ut til flystripa fredag morgen med ruteren og en drone for å teste range på ruteren og hvor på flystripa vi har connection. Etter en times tid ringte de tilbake til kontoret med beskjeden om at de får connection over alt så lenge ruteren står midt på flystripa, så da kastet resten av teamet seg i bilder og dro ut for ny test.

Planen var å teste alle delene som vi ikke fikk testet på onsdag, men kun med en drone. Jan og Gregers vil fortsatt ikke kjøre koden vår så nå har vi bare Max. Vi fikk likevel testet Prosjektmål 1 med en drone og bakkestasjon og fikk sjekket om kommunikasjonen mellom dem fungerer som planlagt.

Da resten av teamet kom til flystripa var nettverk og dronen allerede satt opp og klart. Vi sett ut Max på flystripa, koblet oss til og gjorde klar koden til test. Etter kort tid var alt klart og vi startet opp programmet vårt. Det tar litt tid å starte opp alle ROS-nodene våre og lage mission som sendes til dronen, men etter få minutter begynte dronen å ta av. Jubelen var stor og dronen vår fløy opp, fløy til et waypoint og begynte å hovre der. For å lande dronen igjen må vi foreløpig kjøre egen node, og også den fungerte så godt som planlagt. Koordinatet vi har satt at dronen skal lande på var helt på kanten av flystripa og viste seg å være i grøfta. Likevel landet dronen pent og vi kunne flytte den ut på flystripa igjen og teste på nytt. Vi testet samme test 2 ganger før vi byttet til test med bakkestasjon. Også dette fungerte som planlagt og vi har fått bekreftet at vi har tenkt riktig når vi har satt opp systemet.

 

Her er en video av Max som utfører sitt mission om å overvåke flystripa for så å lande: