Nå er vi i gang!

Nå er sommerprosjektet i gang! 17 ivrige studenter er klare for å kaste seg over arbeidet. Av de 17 studentene er elleve nye i prosjektet, mens de resterende seks har vært med på dette før. Gjennom prosjektperioden vil dere bli kjent med alle sammen.

Andre dag ble det arrangert kickoff på flystripa til Kongsberg modellflyklubb på Sandsvær. Der ble det grilling og en hel del droneflyvning. På flystripa ble vi møtt av Stig, Eric, Jannik og Even fra Cube AS og Kjetil Andreassen. Det var satt opp en liten bane som Jannik, Even og Kjetil skulle konkurrere i. De ga oss en fartsfylt oppvisning av drone-racing. Konkurranseinstinktet slo inn med én gang og til tider gikk det så fort at krasjing var uunngåelig. Heldigvis er dronene designet for å tåle en støyt. Dronepilotene ser gjennom et kamera på dronene slik at de “ser det dronene ser”. Flere av studentene fikk prøve disse brillene mens det ble fløyet, og bare det å ikke bli svimmel ble straks en utfordring.

Senere kom også Anders, Kristian og Jonas fra FLIR Systems/Prox Dynamics AS. Vi fikk både se og prøve deres verdenskjente drone, PD-100. Dronen veier utrolige 18 gram og har en flytid på opptil 25 minutter. Dronen kan filme og ta HD-bilder i luften. På tross av litt vind og skiftende vær, så var det mulig å fly dronen. Selvfølgelig nok fikk de mye oppmerksomhet og mange spørsmål fra nysgjerrige ingeniører og studenter.

Etter oppvisningene fikk alle og enhver prøve de forskjellige dronene. Det var tydelig interesse for å fly og å lære mer om hvordan dronene fungerer. Det var ikke bare studentene som var begeistret over det de fra FLIR Systems/Prox Dynamics, Cube og ikke minst Kjetil hadde å si og vise. Veilederne og folk fra ledelsen var også veldig engasjerte.

Det var altså god stemning på flystripa og det ble en inspirerende og artig start på prosjektet! Takk til Cube AS og FLIR Systems/Prox Dynamics AS for et fantastisk kickoff!

Bilder fra flystripa kan sees her:

Fotograf: Justyna Hapeta –Studio Malina.