Mekanikk

Se opp for Cloudjumper!

I dag skal vi slippe en stor nyhet her på bloggen, Flying Spider har fått en lillebror!

Mekanikk, representert ved Johannes Lundgaard, Sebastian Reymert og Aleksander Holthe, er godt i gang med det nye tilskuddet til dronefamilien. Isoporkroppen ble forløst hos Skywalker Technology, før den kom til oss en gang i mai, velskapt og lik sin bror.

Akkurat som storebror er Cloudjumper i prinsippet en «flyvende vinge» uten den tradisjonelle halen. Vingene må dermed ha et oppsving i bakre del (se bilde), for å få et motvirkende moment. Fødselsattesten er dessverre ikke komplett. Dette er en utfordring, for GNC og Software kan ikke vente med å få vite Cloudjumper sin masse-, thrust- og aerodynamiske parametere. Fjorårets gruppe fant disse for Flying Spider ved å bruke programvare til å gjøre en CFD (numerisk fluiddynamikk)-analyse, som går ut på å løse Navier-Stokes-ligningene numerisk. For å finne de aerodynamiske parameterne laget de en forenklet 3D-modell ved å anta en vingeprofil og regne ut gjensidig påvirkning for to 2D-modeller. Vingeprofilen stemmer dessverre ikke helt, men det er ikke tid til å gjøre ny CFD-analyse i år. En alternativ måte å finne parameterne på hadde vært å eksperimentere i vindtunnel eller under flygning.

Nå er det gutta fra mekanikk sin oppgave å forberede Cloudjumper på livet som VTOL UAV. Ettersom Cloudjumper ikke har noen tvilling, må alt stemme. «Fordelen med å ha bare ett forsøk er at det blir perfekt med en gang», sier Johannes. For å distribuere krefter, setter de på flere mindre karbonfiberplater. Til disse skal de bla. feste hjul, slik at Cloudjumper kan ta sitt første rull og lande på egne ben. Den mest utfordrende delen av arbeidet er å feste vingene til kroppen. To stenger skal gå fra den ene vingen, gjennom kroppen, og ut til den andre vingen. Stengene er ca. 1 meter lange, og skal støtte et vingespenn på hele 2120 mm. Ca. 10 cm isopor skjæres ut av flykroppen om gangen med et karbonfiberrør og stor presisjon. Til forskjell fra Flying Spider, skal Cloudjumper trolig ikke dekkes i folie, men forbli hvit.

Gutta har stor tro på Cloudjumper sin selvstendighet, og ønsker ikke å utstyre den med fallskjerm. Argumentene er mange: Tar stor plass, ødelegger formen på flykroppen, gir ekstra moment og tyngde, krever større batteri. For som Johannes sier: «Vi har ikke bruk for den før det går galt.» Og planen er altså at dette skal gå på skinner (eller rettere sagt på vinger).

Fun facts om Cloudjumper:
Tipback: 24°
Overturn, aka. kritisk vinkel for å unngå å velte i svinger når den taxer: 65°

NB: Bilder har høy kvalitet og kan bruke lang tid på å laste inn i fullskjerm