Mekanikk 2017

Hei! Sist, men ikke minst skal vi ta for oss faggruppen mekanikk!

Faggruppen mekanikk består i år av Kjersti Elise Baardvik Bragstad og Johannes Næsset Hillestad. Begge to studerer produktutvikling og produksjon på NTNU i Trondheim. Hvorav Johannes er ferdig med to år og Kjersti tre. I sommer har de tilbragt mange timer på mekanikk-labben. Der har de fått tilgang til verktøy som andre maskinstudenter bare kan drømme om!

Kjersti og Johannes samarbeidet om de fleste oppgavene. De har hatt ansvar for alt det mekaniske på flyet. Gjennom sommeren har det stadig dukket opp problemer som må fikses. Landingsunderstellet på Cloudjumper måtte blant annet byttes ut. Landingsunderstellet ble alt for ustabilt når vi forsøkte å lette vertikalt. Løsningen ble å erstatte hjulene med j-meier. Resultatet kan dere se i bildeserien nederst i innlegget. Det å få tak i lette aluminiumsrør på kort tid viste seg å bli en vrien oppgave, men Kjersti og Johannes fant en løsning! Nemlig søppelklyper!

Andre utfordringer dukket også opp gjennom prosjektperioden. Av og til så går ikke testflightene helt som planlagt og ting blir ødelagt. I de tilfellene er det Kjersti og Johannes som må finne raske løsninger på hvordan man kan få reparert skadene ute på flystripa. Gjennom sommeren har vi erfart at bruksområdet til en teiprull er veldig bredt! Noen ganger er det ikke så enkelt som å teipe dronen sammen. Blant annet knakk karbonrøret som motorene er festet i. Da måtte dronen en tur inn på mekanikk-laben.

Gjennom hele sommeren har Kjersti og Johannes planlagt å teste en lastcelle og helt på tampen av sommeren fikk de gjort det! En lastcelle brukes til å måle krefter. Det de gjorde var å lage et stativ, med lastcellen på toppen, som ble festet til taket til en bil og deretter ble dronen festet til lastcellen. Stativet med dronen på kan sees i bildeserien under. På denne måten fikk de testet hvordan flykroppen oppførte seg i fart.

Nå har dere blitt kjent med alle studentene på LocalHawk 2017!

Her er bilder av Kjersti og Johannes og hva de har gjort i sommer: