LocalHawk 2018 er i gang!

I år er vi 10 studenter med ulik bakgrunn som er satt sammen til å jobbe mot et felles mål. Vi studerer vanligvis i Oslo, Kongsberg, Trondheim, Tromsø og Toulouse innenfor fagdisiplinene Kybernetikk, Fysikk og Elektronikk i ulike varianter.

 

Årets prosjekt er helt nytt med ny hardware, ny software og et helt nytt mål. Vi er godt i gang med planlegging, å lære oss hvordan de nye dronene fungerer og lære oss de ulike verktøyene vi skal ta i bruk i årets prosjekt.

 

Den første uken gikk tiden for det meste til administrative ting og en felles oppstartsmiddag, og den andre uken brukte vi til å koble oss til dronene, sette opp simulator for dronene og begynne å planlegge hvordan vi skal komme oss til målet. Vi bruker scrum-metodikk for å legge opp arbeidet, og deler prosjektet inn i sprinter på 1 uke. Dette gjør at vi har et klart bilde av all funksjonaliteten vi vil lage for dronene, men at vi uke for uke tar for oss en liten del av dette. Dette gjør at vi underveis kan planlegge sprint for sprint istedenfor å detaljplanlegge alt før oppstart og risikere at ting tar lengre eller kortere tid enn forventet og at arbeidet skades av det.

I morgen skal vi ut på flystripa og teste det vi har gjort så langt. Det blir spennende!