LocalHawk 2016

LocalHawk er et tverrfaglig studentprosjekt i regi av Kongsberg Defence Systems. Sommeren 2016 er 22 studenter samlet på Kongsberg og Kjeller for å utvikle et VTOL UAV (Vertical Take Off and Landing Unmanned Aerial Vehicle). UAVen skal være en hybrid mellom et kvadrokopter og et fly; Den skal lette vertikalt, for så å gå over til horisontal flygning.

I syv uker sitter 19 studenter på Kongsberg og er engasjert med kybernetikk, elektronikk, mekanikk, software og system. Tre studenter sitter på Kjeller og jobber med bildebehandling. Prosjektet er ambisiøst og det kreves mye av studentene for å nå målet. Hardt arbeid blir avlastet med sosiale aktiviteter som felles middag og tur til Kjøsterudjuvet i Drammen.

Studentene skal videreutvikle to fungerende prototyper. Prototypene, kvadrokopteret Sky Titan og flyet Flying Spider, ble laget av studentene i fjorårets LocalHawk. Målet for sommeren er å få til transisjon til frem-overflukt for Flying Spider. Sky Titan skal, fra stasjonær posisjon, filme og rapportere posisjonen til en kjørende bil. Forhåpentligvis avsluttes sommeren med en vellykket testflygning. Det langsiktige målet er å identifisere, følge og filme flere biler i et bilcross-løp.

Til sommerprosjektet 2017 søkes studenter med kjennskap til kybernetikk, elektronikk, mekanikk, software, system, bildebehandling og prosjektledelse. De deles inn i mindre faggrupper og får god oppfølging fra fast ansatte veiledere. Noen av studentene har jobbet med prosjektet tidligere og har kunnskap om det som kreves, samt hva som er gjort. Dette fører til et større og bedre samarbeid mellom studentene der de kan lære fra hverandre. En vel gjennomført jobb kan gi mulighet for videre engasjement i bedriften.

Søk her!